آموزشی

این وبلاگ جهت آشنایی شما با برخی مفاهیم حقوقی و ثبتی مورد استفاده قرار میگیرد

آموزشی

این وبلاگ جهت آشنایی شما با برخی مفاهیم حقوقی و ثبتی مورد استفاده قرار میگیرد

۵ مطلب در آذر ۱۳۹۴ ثبت شده است

1- اصل سند کمپانی

* صادر شده توسط شرکت تولید کننده خودرو


2-آخرین بنچاق

* بغیر از خودروهای دست اول و وارداتی که همان برگ کمپانی و یا برگ گمرکی اخذ میگردد


3-برگ سبز

*یا همان برگ شناسه مالکیت خودرو میباشد که توسط اداره راهنمایی و رانندگی برای هر پلاک صادر می نماید لازم به توضیح است با توجه به ماده 29 قانون تخلفات راهنمایی و رانندگی برگ سبز خودرو سند مالکیت خودرو محسوب نمیگردد.

1-اصل سند مالکیت ( کاداستری یا دفترچه ای )

* سند دفترچه ای : همان اسناد مالکیت قدیمی است که بصورت دفترچه و دارای پلمپ میباشد که به سند منگوله ای هم شناخته می شوند.

*سند کاداستری : اسناد مالکیت جدید است که بصورت تک برگی از سوی اداره ثبت اسناد و املاک صادر میشود و در پایین هر سند دارای نقشه کاداستری هوایی میباشد که بعد از هربار نقل و انتقال باید سند تعویض و بنام مالک جدید صادر گردد و بعد از هربار نقل و انتقال برای نقل و انتقال بعدی فاقد اعتبار میگردد 


2-آخرین بنچاق

* که همان آخرین برگه ایست که در دفاتر اسناد رسمی تنظیم میگردد و مال غیرمنقول موضوعه، بنام خریدار جدید انتقال می یابد و امضا طرفین معامله در زیر آن میباشد. البته در مورد انتقال آپارتمانهایی که به تازگی احداث گردیده اند سند مالکیت آنها بموجب تقسیم نامه و یا ماده 106 صادرگردیده است نیازی به ارایه آخرین بنچاق نمیباشد و صرف ارایه صورتمجلس تفکیکی کافیست.

 21- حق انتفاع

حقی است که به موجب آن شخص می تواند از مالی که عین آن ملک دیگری است یا مالک خاص ندارد استفاده کند. به عنوان مثال فردی به فرد دیگری اجازه دهد در ساختمان اش به مدت دو سال زندگی کند. یعنی به آن حق سکنی دهد.

 

22- حق کسب و پیشه

حقی است برای مستاجر مکان تجاری مانند بازرگانان که به واسطه کسب معاش در یک مکان در طول زمان به دست می آورند. و با سرقفلی فرق می کند. حق پیشه به تنهایی قابل معامله نیست و مستاجر نمی تواند هم منافع عین مستاجره را برای خود نگه دارد و هم حق کسب و پیشه را به دیگری منتقل کند و مالی از این راه به دست آورد بلکه هر دو را باید با هم منتقل کند. اما سرقفلی پولی است که مستاجر به مالک می دهد و در صورت انتقال اجاره به مستاجر دوم از او می گیرد.

 

23- زمین بائر

زمینی است که دارای مالک است ولی برای مدتی نامعلوم در آن کشت و زرع نمی شود.

 

1- اصلاح حدود

اصلاح حدود یعنی اگر براثر تغییر وضعیت در مجاوران املاک ثبت شده تغییری در وضع حدود اربعه ملکی که دارای سند مالکیت می باشد، حاصل شود و یا به عبارت دیگر، یک یا چند حد از حدود اربعه ثبت شده ای که قبلاً به پلاک شخصی محدود شده بر اثر تغییر وضع مجاوران به کوچه محدود شود، مالک می تواند با مراجعه به اداره ثبت محل وقوع ملک تقاضای اصلاح حدود نماید


2- اصلاح سند مالکیت

چه بسا ممکن است برای املاکی در گذشته با مساحت معینی مورد معامله واقع شده ولی بعداً معلوم گردیده که دارای اضافه مساحت است، در صورتی که اضافه مساحت ناشی از تغییر طول و ابعاد نباشد، مالک از اداره ثبت درخواست اصلاح مساحت نموده و پس از پرداخت بهای اضافه مساحت (به نرخ روز معامله) در وجه مالک اولیه با تودیع مبلغ در صندوق ثبت، سند مالکیت اصلاح می گردد. (ماده 149 الحاقی قانون ثبت

 

۳- ارث

در حقوق ایران بدهی متوفی هرگز به وراث وی منتقل نمی شود٬ به عنوان مثال چنانچه هرگاه شخصی بدهکار باشد  باز ماندگانش مجبور نیستند بدهی متوفی را به طلبکاران وی بپردازند

دارایی متوفی بعد از کسر و اجبات مالی و بدهی و ثلث را ارث می گویند.  به این دارایی، ماترک نیز گفته می شود.

 

۴- اجاره

عقدی است که به موجب آن یک طرف که موجر نامیده می شود منافع عین مالی را (چه غیر منقول مانند خانه و چه منقول مانند خودرو) به ازای دریافت اجاره بها به طرف دیگر (مستاجر) منتقل می کند. اگر شخصی منافع و نیروی کار خود را به ازای دریافت اجرت در اختیار دیگری قرار دهد به او اجیر و به استفاده کننده مستاجر می گویند.

 

بیع

تعریف بیع :برابر ماده ۳۳۸ قانون مدنی بیع عبارتست از:

" تملیک عین به عوض معلوم. "

با توجه به تعریف فوق به نکاتی در توضیح آن می پردازیم: